Нападателят на Атлетик Билбао Ариц Адурис продължава да бележи и снощи при успеха над Партираз с 5:1, реализира своя гол №100 с екипа на баските. 

34-годишният футболист демонстрира отново, че се намира в отлична форма, като от началото на кампанията може да се похвали с 15 попадения в 20 срещи във всички турнири. 

Вторият период на Адурис в отбора определено е изключително силен. Това е неговият 4-и сезон след завръщането му в състава през 2012-а и вече има 77 гола. Предишните 23 вкара между 2005 и 2008, а след това игра още за Майорка и Валенсия. 

„Той става по-добър от месец на месец и не казвам това единствено заради головете, които вкарва. Цялостното му влияние върху играта на отбора е забележително. Вярвам, че предстои да ни радва с още много голове“ заяви треньорът Ернесто Валверде. 

„Според мен Висенте дел Боске трябва да го повика в състава си за следващите мачове на Испания, но в крайна сметка всеки треньор прави най-доброто за своя отбор и ние трябва да уважаваме неговия избор“ добави той.