В Реал Мадрид назрява нов вътрешен конфликт, този път между Хамес Родригес и треньора Рафа Бенитес. 

Вестник „АС” отчита, че колумбиецът изобщо не е доволен от отношението на наставника към него, след като срещу Шахтьор остана през целия мач на пейката и не се появи в игра. 

Освен това се твърди, че Бенитес просто му е казал, че няма да играе срещу украинците, тъй като в момента просто има играчи, които са в по-добра форма от  него. 

Това естествено обидило Хамес, който счита, че не е достатъчно ценен в клуба и затова иска и солидно увеличение на заплатата си. Срещу Барса през уикенда той бе титуляр, но десетина минути след почивката беше заменен, а сега не игра изобщо срещу Шахтьор. 

Бенитес твърди, че няма проблеми с нито един играч, но статистиката показва, че той е използвал колумбиеца едва в 38% от времето, в което е можел да го направи, след като Хамес е играл в 206 от възможни 540 минути, след като в 8 мача бе контузен. 

За сравнение през миналия сезон под ръководството на Карло Анчелоти, цифрите бяха различни. Атакуващият футболист пропусна 12 двубоя, но в останалите 46 бе на терена в 84% от възможните минути. 

Сега ще бъде интересно при наказанието на Иско, който ще пропусне два поредни мача от Примера, дали Хамес ще получи повече шансове за изява, защото ако това не стане, нещата няма да изглеждат никак добре за него.