Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне остана доволен от победата над Селта снощи, но не смята, че столичани са стигнали върха в представянето си. 

Дюшекчиите спечелиха във Виго с 2:0 след голове след почивката. Антоан Гризман откри в 49-ата минута завършвайки комбинация между Коке и Вието, а в 80-ата Караско гарантира успеха след подаване на Джаксън Мартинес. 

Така Атлетико на практика е зимен шампион, като тимът запази първото си място, като има 44 точки, на 2 пред Барселона. Каталунците са с мач по-малко, но той ще бъде изигран едва в средата на февруари. 

„Винаги има какво да подобряваме в играта си. Хубавото е, че в този двубой представянето ни вървеше във възходяща посока и след почивката заиграхме доста по-добре. Имаме различни варианти за атаката си, което ни дава разнообразие. Най-важно обаче остава да бъдем концентрирани и готови за битка“ заяви аржентинецът. 

В основата на триумфа отново бе солидната защита. Сухата мрежа бе 12-а за Атлетико в 19 срещи до момента през сезона. Тимът е допуснал само 8 гола в досегашните си двубои и това му позволява да печели, макар и да не бележи много попадения.