Фернандо Торес отбеляза най-после своя гол №100 за Атлетико Мадрид, след като се разписа в края при победата над Ейбар с 3:1. 

Така столичани се върнаха на победния път след загубата от Барселона и увеличиха актива си до 51 точки, оставайки пред градския си съперник Реал поне за още една седмица. 

Успехът не дойде лесно, като баските поведоха, но не успяха да задържан преднината си. Те обаче са на комфортна позиция в средата на класирането с 33 точки. 

Фернандо Торес остана на пейката за домакините в началото, а Кореа партнираше на Гризман в атака и именно аржентинецът бе много активен, като в един момент се промъкна между трима и бе съборен, но реферът не отсъди нарушени, въпреки че играчът на Ейбар не игра с топката. 

След това Гризман стреля над вратата, а гостите отговориха с неточен удар с глава на Дос Сантос. Като цяло обаче баските се бранеха добре и не даваха особено шансове на Дюшекчиите, на които определено липсваше и достатъчно креативност. 

Логично до почивката голове не паднаха, но веднага след нея стана интересно. В 47-ата минута Саул даде грешно подаване, Енрич напредна и подаде на Кеко, който сам срещу вратаря Облак успя да го преодолее с помощта на гредата. 

Попадението обаче послужи за събуждане на домакините, които вдигнаха оборотите и усилията им бързо бяха възнаградени. След корнер в 57-ата минута топката бе отклонена на близката греда и Хименес се оказа абсолютно непокрит, за да изравни. 

В 64-ата минута обратът бе факт. Отново ъглов удар донесе радост на Атлетико. Този път Саул се извиси и засече с глава, за даде аванс на отбора си. 

В следващите минути Атлетико не успя да направи преднината си по-сериозна, въпреки че Караско и Фернандо Торес имаха положения, които обаче пропуснаха. 

Домакините обаче контролираха двубоя и в добавеното време затвърдиха успеха си. Вието подаде на Торес, който засече и така стигна до своя гол №100 за клуба и първи от 19 септември миналата година.