Слабото представяне на Валенсия под ръководството на Гари Невил продължи и спокойно може да се счита, че тимът е замесен в борбата за оцеляване. Англичанинът пък изглежда пътник. 

Прилепите загубиха с 0:1 при гостуването си на Бетис на стадион „Бенито Виямарин“ в мач от 23-ия кръг на Примера дивисион и регистрираха 12-ия си пореден двубой без победа в Лигата. 

Така Валенсия остава с 25 точки и вече е само на 4 от първия тим в опасната зона. Зелено-белите от Севиля са със същия актив и дишат малко по-спокойно. 

Решителният гол падна в 49-та минута, когато Мусонда разигра добре с Ван Волфсвинкел, който асистира за попадението на Рубен Кастро. 

Валенсия можеше да изравни резултата в 52-та минута, когато Андре Гомес комбинира с Денис Черишев, който намери Алваро Негредо в наказателното поле на Бетис, а той среля, но Хуан Варгас успя да избие топката малко пред гол линията.

Гол за Бетис дело на Хорхе Молина с глава в 77-та минута, не бе зачетен заради маркирана засада. Валенсия завърши мача в намален състав, след като Хосе Гая бе изгонен с директен червен картон в 85-та минута. Въпреки това Мустафи вкара в края, но попадението бе отменено заради спорна засада.