Севиля остана в Лига Европа, за да брани трофея си, след като оцеля след драма с дузпи срещу Атлетик Билбао. 

Баските заличиха пасива си от 1:2 след първия двубой и спечелиха със същия резултат на „Санчес Писхуан“. При наказателните удари домакините се оказаха с по-здрави нерви. 

Мачът бе много интересен с положения и пред двете врати и нямаше да бъде незаслужено, ако Атлетик бе продължил, но в крайна сметка радостта бе за Севиля. 

Домакините опитаха да натиснат в началото, но първата ситуация бе пред тяхната врата. В 6-ата минута Сусаета намери Адурис в наказателното поле, нападателят се справи с вратаря Сориа и от малък ъгъл стреля, но защитникът Коло се хвърли и успя да отклони топката в гредата, след което до гол не се стигна. 

Малко след това вратарят на Севиля изпусна топката след корнер, но андалусийци отново се справиха. В 10-ата минута домакините стигнаха до добра ситуация, когато Крьон-Дели центрира зад защитата, Рами успя да засече, но много близо над вратата. 

Последваха равностойни минути, в които нито един от съперниците не успяваше да стигне да опасно положение. Домакините имаха известно игрово предимство, но действаха и достатъчно солидно в защита, знаейки че е много важно да не допуснат попадение. 

Баските обаче бяха доста остри в нападение и нападенията им не трябваше да бъдат подценявани. При една ситуация Рами притисна Леке, който не успя да стреля точно. В последните минути преди почивката гостите бяха по-активни, но без да стигнат до нещо сериозно. 

След паузата стана интересно. Ибора от Севиля стреля мощно, но Ерерин изби. Влизането на Коноплянка за домакините раздвижи играта им, но Атлетик първи удари. В 57-ата минута Адурис финтира Мариано и стреля сякаш неособено силно, но стражът Сориа не се намеси както трябва и топката влезе във вратата. 

Отговорът на домакините обаче не закъсня и само 2 минути по-късно те изравниха. Витоло премина около 60 метра с топката, след което намери Криховяк, а той подаде в наказателното поле, където Кевин Гамейро засече. 

Гостите обаче притиснаха домакините и продължиха да атакуват. Андалусийци чакаха момент да нанесат решаващ удар и Гамейро накара Ерерин да се намесва при една ситуация, а след това не бе точен. Това се оказа важно, защото малко по-късно Атлетик вкара. Бенят центрира и Раул Гарсия стреля точно с глава, с което изравни общия резултат, а до края на редовното време гол не падна и се стигна до продължения. 

В първото от тях и двата тима имаха по едно отлично положение. Първо Сусаета от гостите опита да прехвърли Сориа, но не намери целта. След това Итураспе едва не си вкара автогол, отклонявайки топката в гредата, а секунди по-късно Коке направи атрактивна задна ножица, но от 4-5 метра стреля право в застаналия на голлинията Сан Хосе и гол не падна. Във второто продължение шансове почти липсваха и логично се стигна до дузпи. 

При дузпите Раул Гарсия, Вигера и Сан Хосе на 3 пъти даваха аванс за Атлетик, но Коке, Криховяк и Каноплянка отвръщаха. Ключов се оказа ударът на Бенят, който би лошо в средата на вратата и Сориа спаси. Нзонзи реализира за 4:3, а Сусаета изравни. Кевин Гамейро обаче бе категоричен и прати отбора си напред.