Севиля изглежда близо до третия си пореден финал в Лига Европа, след като стигна до 2:2 срещу Шахтьор в Украйна. Реваншът е другата седмица в Испания. 

Двата тима направиха интересен мач, който мина през обрати, преди в крайна сметка да приключи без победител. Без съмнение обаче, резултатът е отличен за гостуващия тим. 


Началото бе отлично за гостите, които поведоха в 6-ата минута, стигайки до така важния гол като гост. Подаване на Банега бе отклонено на пътя на Витоло от Гамейро. Крилото нахлу в наказателното поле, преодоля Ракитски и спокойно преодоля Пятов с удар през краката. 

Това стъписа донякъде домакините, докато испанците се почувстваха все по-уверени. Все пак постепенно украинците задържаха топката по-продължително време в свое притежание, но без да стигат до добри положения. Марлош стреля от дистанция, но Сориа се справи. 

Затова и изравняването в 23-ата минута не бе очаквано. Ракитски получи време и пространство, след което изведе Марлош на границата на наказателното поле и той намери левия ъгъл, след като се справи с Ескудеро – 1:1. 

При това положение ситуацията пак се промени и психологическото предимство отиде на страната на Шахтьор. Домакините продължиха да натискат и след половин час Тайсън стреля опасно, но не успя да вкара. 

Все пак в 35-ата минута обаче, Шахтьор излезе напред. Марлош се справи с Банега, след което центрира към близката греда, където Степаненко засече с глава и направи обрата пълен. 

До почивката домакините продължиха да нападат, но неуспешно. След нея Севиля започна добре, като двубоят вървеше равностойно. В 57-ата минута Пятов едва не закопа своите. Вратарят опита да спре с гърди, но топката се отклони и мина много близо до вратата му. 

В 62-ата минута Шахтьор поиска дузпа за игра с ръка на Рами, но реферът замълча. Гостите отговориха със силен шут на Крьон-Дели, който бе спасен от Пятов. Малко след това обаче, датчанинът, който бе влязъл от пейката, трябваше да напусне контузен. 

Севиля обаче без съмнение се подобряваше в търсене на изравняването. Гамейро вкара, но попадението бе отменено заради тънка засада. След това французинът пропусна сам срещу вратаря, стреляйки над целта. Последва изчистване на Ракитски от голлинията. 

Натискът на гостите бе много силен и той даде резултат. Витоло спечели дузпа, която Гамейро реализира за 2:2 в 82-ата минута, не оставяйки шансове на Пятов. В 88-ата минута удар на Банега се отклони в тялото на Ракитски и топката излезе в корнер. 

Шахтьор – Севиля    2:2

0:1    Витоло 6
1:1    Марлош 23
2:1    Степаненко 35
2:2    Гамейро 82 дузпа

Шахтьор: Пятов, Сърна, Кучер, Ракитски, Исмайли, Малишев, Степаненко, Марлош (91 Бернард), Коваленко, Тайсън (91 Уелингтон), Ферейра (91 Едуардо)
Севиля: Сориа, Мариано, Рами, Карисо, Ескудеро, Н’Зонзи, Криховяк, Витоло, Банега, Коноплянка (59 Крьон-Дели, 72 Андухар), Гамейро