Атлетико Мадрид е временен водач в испанската Примера дивисион след победа с 1:0 у дома над Райо Валекано. “Дюшекчиите” изиграха слабо първо полувреме, но след почивката Антоан Гризман се появи на терена и с първото си докосване в 55-та минута донесе безценните три точки на тима си. 

С тях Атлетико е на първо място в класирането с 85 точки, с 1 повече от Реал Мадрид. След малко обаче започва срещата на Барселона като гост над Бетис и при победа каталунците ще си върнат челната позиция. 

Треньорът на Атлетико Диего Симеоне пусна експериментален състав заради задаващия се реванш с Байерн Мюнхен в Шампионската лига. Аржентинецът, който бе наказан и изгледа мача от трибуните, даде шанс за изява на Хесус Гамес, Томас Тейе, Оливиер Торес, Матияс Краневитер, Анхел Корея и Лусиано Вието. 

Това се отрази на играта на “дюшекчиите” и през първото полувреме гостите имаха по-чистите положения. Още в третата минута Ембарба можеше да изненада Облак, но стреля в аут. Само две по-късно пропуск направи Анхел Корея за домакините, но бе надигран от вратаря на Райо Хъан Карлос. 

“Пчеличките” бяха близо до попадението и в 23-та минута Мику стреля от воле в ръцете на Облак, а малко след това Хави Гуера засече с глава хубаво центриране на Ембарба отдясно, което отново не затрудни вратаря на домакините. По-добрата игра на Райо продължи, но в 28-та минута отново Мику отново не успя да отбележи от чиста позиция. 

На почивката в игра за “дюшекчиите” се появи Коке, но първото положение беше отново пред вратата на домакините. Бебе прати прекрасна топка към Хави Гуера в наказателното поле, той се пребори с Хименес, но Облак отново се отличи с прекрасна намеса. Малко след това и Ембарба сбърка пред вратата на Атлетико. 

Домакините реагираха мигновено, като в игра се появиха големите звезди Фернандо Торес и Антоан Гризман. Французинът изведе Атлетико в резултата само след 40 секунди на терена. Гризман открадна топката от Креспо и с отсечен удар с левачката направи 1:0 за Атлетико. До края “дюшекчиите” вече бяха нов отбор и Гризман, Торес и Коке пропуснаха да отбележат втори гол. 

Атлетико Мадрид - Райо Валекано 1:0 

1:0 Антоан Гризман 55’

Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Лукас, Хименес, Хамес, Партей, Габи (46 - Коке), Краневитер, Оливер Торес (55 - Гризман), Корея, Вието (54 - Фернандо Торес)

Райо Валекано: Карлос, Куини, Амая (64 - Манучо), Креспо, Тито, Адри, Хосабед, Йоренте, Бебе (58 - Пити - 84 - Кабайеро), Гуера, Федор