Виляреал ще играе в квалификациите на Шампионска лига през следващия сезон, тъй като си гарантира четвъртото място в класирането. Жълтата подводница взе дербито с Валенсия с 2:0 на „Местая” и два кръга преди края има 6 точки аванс пред Атлетик Билбао и по-добри показатели от баските в директните мачове. 

Това обаче е напълно заслужено, защото почти през цялото време отборът бе в челото на класирането и не остави съмнение, че заслужава да играе в най-големия европейски турнир. 

Виляреал поведе в 14-та минута, когато Роберто Солдадо навлезе в наказателното поле на Валенсия, след което подаде към Самуел, който с прецизен удар не пропусна да вкара.

Вторият гол падна в 33-та минута, когато отново Роберто Солдадо пусна отличен извеждащ пас към Адриан, който излезе сам срещу Диего Алвес и технично го преодоля за 2:0.

Като цяло гостите направиха много добър мач и през второто полувреме удариха и греда. Поражението остави Валенсия с актив от 44 точки, като тимът е на 8-а позиция и загуби и двата двубоя от регионалния си противник, без да успее да вкара гол в тях.