Отношенията между Висенте дел Боске и Икер Касияс сериозно са се влошили, след като наставникът е дал титулярното място на Давид де Хеа, разкри наставникът на Испания. 

Вчера треньорът официално потвърди, че напуска отбора, а впоследствие разкри и някои неща от кухнята на тима, едно от които бе за случилото се между него и вратаря. Това е била и причината той да не изпрати на Касияс съобщение, че напуска, след като е уведомил всички от отбора и своя екип. 

„Той се разбираше добре със съотборниците си, но с треньорите не бе така. Точно затова единственият, на когото не изпратих съобщение бе Касияс” заяви Дел Боске, който напуска отбора след 8 години начело. 

„Той не се разбираше не само с мен, но и с треньора по физическа подготовка Хавиер Минано и помощника ми Тони Гранде. Беше ядосан само на нас. Разбирам разочарованието му, тъй като смята, че не сме постъпили правилно”. 

„Просто прецених, че Де Хеа трябва да пази и случилото се няма да промени отношението ми към Касияс. Това е човек със 167 мача за Испания, който заслужава уважение. Познавам го, откакто бе на 9 години и това няма да повлияе върху цялостната му кариера в националния тим” каза още той.