Новият селекционер на Испания Хулен Лопетеги не включи Икер Касияс в първия си състав за контролата с Белгия и световната квалификация с Лихтетщайн на 1 и 5 септември. 

35-годишният вратар, който е рекордьор по мачове за иберийците със 167, явно отстъпва лека-полека мястото си в отбора, след като и на европейското не бе титуляр. 

„Икер е една икона, но на този етап преценихме, че ще залагаме на Давид де Хеа сред тези, които стартират, но по никакъв начин това не означава, че затваряме вратата за Касияс” каза Лопетеги. 

За отбелязване е и завръщането на Диего Коста, който стартира силно сезона в Челси, след като получи възможност да почивка, тъй като не пътува с Ла Фурия за Франция. 

„Диего ни убеди с представянето си, че е направил една много добра подготовка и влиянието му на старта на сезона се усети” изтъкна новият наставник на Испания, който връща в отбора и играчи като Хуан Мата и Пако Алкасер. 

Различията в сравнение със състава за европейския шампионат са доста значими, тъй като в състава не попадат още Бейерин, Хуанфран, Бруно, Фабрегас, Сан Хосе, Адурис и Педро. Андрес Иниеста пък е контузен. 

Ето и пълния състав на Испания: 
Вратари: Де Хеа (Манчестър Юн), Рейна (Наполи), Адриан (Уест Хям) 
Защитници: Бартра (Борусия Д), Алба, Пике и Сержи Роберто (Барселона), Аспиликуета (Челси), Рамос и Карвахал (Реал М), Хави Мартинес (Байерн)
Халфове: Бускетс (Барселона), Силва (Манчестър С), Алкантара (Байерн), Саул и Коке (Атлетико М), Хуан Мата (Манчестър Юн), Асенсио (Реал М)
Нападатели: Мората и Лукас Васкес (Реал М), Нолито (Манчестър С), Алкасер (Валенсия), Коста (Челси), Витоло (Севиля)