Антоан Гризман осигури третата победа на Атлетико Мадрид през сезона, след като донесе триумфа с 1:0 над Депортиво Ла Коруня у дома. 

Французинът вкара 5-ия си гол за сезона в средата на второто полувреме, възползвайки се от асистенция на Гамейро и останал сам не пропусна. 

Гостите играха цялата втора част с човек по-малко заради изгонването на Фаджр в края на първата, което също оказа влияние. Те са само с 5 точки в актива си, докато Атлетико остава с най-добрата защита, със само два допуснати гола и 4 сухи мрежи. 

Дюшекчиите имат 12 точки, само с 2 по-малко от лидера Реал и с 1 зад Барселона, но със същия актив е и Виляреал, който след 3:1 над Осасуна също продължава солидния си старт и е без поражение. 

Алешандре Пато вкара първия си гол в Примера и общо трети за сезона още в 5-ата минута, а в средата на първото полувреме Бруно Сориано успокои още повече своите с попадение от дузпа. 

Никола Сансоне гарантира успеха в края на полувремето и вече има 4 попадения през кампанията. Гостите вкараха от дузпа в добавеното време на първата част чрез Роберто Торес, но след това не успяха да направят нищо и остават последни без победа и само с 2 точки в актива си.