Защитникът на Испания Серхио Рамос не бе изобщо убеден, че Италия е трябвало да получи дузпа в мача между двата тима снощи, но призна, че понякога такива ситуации се отсъждат. 

Десетина минути преди края футболистът на Реал Мадрид посегна за една спорна топка към Едер, който падна. Първоначално рефера не отсъди наказателен удар, но след като получи сигнал от помощника си, промени решението си и посочи бялата точка, а Даниеле де Роси вкара и донесе на Скуадрата 1:1. 

Испанците определено могат да съжаляват, че не спечелиха, тъй като доминираха през повечето време, но в крайна сметка сблъсъкът приключи наравно. 

„Мисля, че положението е спорно, но понякога може да се свири. Все пак смятам, че такава дузпа ще се отсъди веднъж от 40 пъти. Не искам обаче да виня съдията. Като изключим този момент смятам, че направихме много добър мач и можем да бъдем доволни. В крайна сметка обаче един двубой се решава от отделни фрагменти“ заяви защитникът, който обаче не е съгласен с критиките, които получава, когато сбърка. 

„Всеки може да допусне грешка. Ето например това се случи дори на Буфон, който е символ за Италия. Тук обаче той бе аплодиран, докато в Испания, когато сбъркаш, те освиркват и това е голямата разлика. В крайна сметка обаче нека критиците сега да говорят, защото след това ще мълчат дълго, както става винаги“ добави Рамос, който бе видимо ядосан след мача.