Атлетико Мадрид не допусна изненада и спечели с 1:0 визитата си в Ростов на Дон, за да остане с пълен актив от 9 точки и след третия кръг в Шампионската лига. 

И трети победи на хората на Диего Симеоне са с този резултат, като тимът продължава да бъде лидер в четвърта група с 9 точки, докато руснаците остават с 1. 

Триумфът за испанците не дойде лесно, но все пак те стигнаха до скъпоценния гол след почивката, а след това запазиха преднината си, за да постигнат очакван триумф. 


Атлетико започна силно и още във 2-ата минута Кореа пропусна да вкара от чиста позиция, след като вратарят изби топката в краката му. Последваха претенции за дузпа след падане на Торес, а след това Караско накара Джанаем да спасява удара му. Испанците определено доминираха и владееха инициативата. 

Домакините обаче успяха да отговорят и в 19-ата минута атакуваха отляво, като Полоз намери Азмун на добра позиция пред наказателното поле, но нападателят стреля слабо и за Облак нямаше проблеми. 

За Атлетико отново Кореа имаше възможност, но притиснат от съперници би над вратата. След това и Торес не бе точен. Мачът вървеше по познатия сценарий и въпреки предимството си Дюшекчиите така и не можеха да вкарат. В 40-ата минута Джанаев се справи със слаб удар на Кореа. Центриранията също не носеха успех. 

След почивката Атлетико продължи да натиска и в 62-ата минута пробивът бе факт. Хуанфран, който бе много активен, центрира отлично отдясно, за да намери Яник Ферейра Караско, който от въздуха не пропусна да засече и да отбележи нов гол, след като през уикенда се отчете с 3 при 7:1 над Гранада. 

В оставащото време до края Гризман пропусна да отбележи нов гол, след като ударът му с глава, но и Ян Облак отрази два точни удари към вратата му. Изстрелите на Нобоа и Думбиа оаче, не бяха особени проблеми за словенеца, който гарантира победата. 

Ростов – Атлетико    0:1

0:1    Караско 62

Ростов: Джанаев, Курдяшов, Мевлия, Навас, Гранат, Киреев, Гаткан, Нобоа, Ерокин, Полоз (77 Думбиа), Азмун (75 Препелица)
Атлетико М: Облак, Хуанфран, Годин, Савич, Филипе Луис, Габи, Коке, Кореа (57 Гамейро), Караско (89 Саул), Торес, Гризман (91 Тиаго)