Интер не може да си позволи лукса да привлече мегазвездата на световния футбол Лионел Меси. Това призна спортният директор на "нерадзурите" Пиеро Аусилио, след като напоследък тръгнаха слухове за трансфер на аржентинския №10 в посока "Джузепе Меаца".

"Да говорим за трансфер на Меси би било прах в очите на привържениците. Интер е финансово стабилен, но в момента не може да си позволи такъв разход.

Имаме някои зададени параметри от УЕФА относно финансовия феърплей, с които трябва да се съобразяваме", заяви Аусилио пред италианския канал "Медиасет".

След смяната на собствеността в Интер, китайските босове наляха доста средства за трансфери. Заговори се, че черешката на тортата в бъдещата селекция ще бъде именно Лео Меси, чиято заплата в момента в Барселона е 24 млн. евро на сезон.

Настоящият договор на звездата на каталунците е до лятото на 2018 г., но в момента вървят пазарлъци за неговото удължаване до 2021 г. с космическата заплата от 35 млн. евро годишно.

Спортният директор на Интер Аусилио намекна, че до края на зимния трансферен прозорец няма да се привличат повече нови футболисти. В началото на годината "нерадзурите" си осигуриха халфа Роберто Галиардини от Аталанта.   

"Имаме качествен състав, но и места, където трябва да се подобрим. Не мисля обаче, че това трябва да се случи през януари. Подсилихме отбора с Роберто Галиардини, сега трябва да помислил за продажби", каза още Пиеро Аусилио.