Севиля спечели градското дерби срещу Бетис с 2:1 и се изравни на върха в Примера дивисион с Реал (Мадрид), като двата отбора имат по 52 точки. Но Белия балет има по-добра голова разлика и може отново да си върне едноличната 1-а позиция след мача в неделя с Виляреал.

Барселона е на 3-о място с 51 точки, а Бетис е с 24 на 13-а позиция и няма победа вече в пет поредни мача.

Но Севиля остава в битката за титлата заради отличното си представяне през второто полувреме на местното дерби. Те шокираха и най-отявлените си привърженици преди почивката, когато за 45 минути не успяха да улучат нито един път вратата на противника. Логично Риза Дурмиси даде преднина на Бетис в 36-ата минута, който с мощно изпълнение на фаул прониза стената и вратаря Серхио Рико.

Треньорът на севилци Хорхе Сампаоли направи двойна смяна на почивката, като Висенте Ибора и Уисам бен Йедер се появиха на терена вместо Франко Васкес и Пабло Сарабия.

И това сработи, като в 56-ата минута резултатът беше изравнен. Ибора засече с глава центриране на Самир Насри от свободен удар, вратарят на зелено-белите Антонио Адан спаси, но при добавката Габриел Меркадо не сбърка и с глава изравни.

Самият Ибора вече беше сред голмайсторите в 76-ата минута на мача, за да се превърне в супер-резервата на своя отбор. Стивън Н'Зонзи беше в положение на засада, когато Насри взе топката след нов свободен удар. Но флагът не беше вдигнат и Н'Зонзи подаде на Ибора, който отбеляза.

"Това преди почивката не беше истинската Севиля. Нашите съперници бяха по-добри, ние не бяхме на себе си, заяви Ибора след мача. Но през втората част играхме с голямо сърце и победата се обърна към нас.