Атлетико Мадрид гледа към трети финал в Шампионската лига и въпреки не особено убедителната победа снощи срещу Лестър шансовете да продължи са напълно реални. 

Дюшекчиите биха само с 1:0, но отново не допуснаха гол във вратата си, като в последните години това е най-голямата сила на отбора. 

Вестник „Марка“ отчита, че вече 3 години тимът не е получавал попадение на своя стадион в елиминациите на турнира, като серията се увеличи до 9 мача вчера. 

Последният, който реализира попадение на „Висенте Калдерон“, бе Кака с екипа на Милан през пролетта на 2014-а на 1/8финалите при победата на испанците с 4:1. След това последваха серия двубои, в които червено-белите са повече от категорични. 

До края на онзи сезон отборът победи с 1:0 Барселона и направи 0:0 с Челси. През 2015-а последваха 1:0 срещу Байер и 0:0 срещу Реал, през 2016-а 0:0 с ПСВ, 2:0 над Барселона и 1:0 над Реал и през този сезон 0:0 с Байер Л и сега 1:0 с Лестър. 

Още едно такова солидно представяне в защита в Англия другата седмица до голяма степен ще гарантира преминаването напред.