Треньорът на Атлетико Диего Симеоне остана спокоен, след като жребият отново отреди тимът му да играе с градския съперник Реал в Шампионската лига. 

В предишните 3 сезона Белите победиха на два пъти Дюшекчиите на финала, а веднъж ги елиминираха и на 1/4финал в надпреварата, което е ясно, че ще направи червено-белите пределно мобилизирани да вземат реванш. Аржентинецът обаче демонстрира хладнокръвие. 

„Нашата цел е да стигнем до финала, а за да стане това трябва да победим всеки един съперник. Независимо кой е опонентът, амбицията ни остава непроменена, така че ще се стремим към победа” коментира Симеоне преди мача с Еспаньол през уикенда. 

„Футболистите разбраха съперника ни в Шампионската лига, но първенството е не по-малко важно и не ни дава възможност да мислим толкова напред. Предстоят ни важни мачове в борбата за третото място, Еспаньол е в добра форма, така че сме концентрирани изцяло върху този сблъсък” добави Чоло. 

Атлетико е на трето място в Примера, на 3 точки пред Севиля, като след гостуването на Еспаньол, ще приеме Виляреал, в края на другата седмица предстои визита на Лас Палмас и едва на 2 май е сблъсъка с Реал. Отборът е в отлична серия в шампионата, като е без загуба в 8 мача, от които спечели 6.