Треньорът на Севиля Хорхе Сампаоли призна, че ще бъде трудно да отхвърли евентуална оферта от Аржентинската футболна федерация за поста национален селекционер. Той най-вероятно ще довърши световните квалификации с вицешампионите, след като местната асоциация освободи Едгардо Бауса през месец април заради петото място на Аржентина в зона КОНМЕБОЛ.

"Мечтая от дете да бъда национален селекционер на Аржентина, а сега изглежда, че от федерацията възнамеряват да ме поканят. Това е и единственият шанс да напусна Севиля. Оферта от Аржентина просто не се отказва", каза той и добави, че федерацията на южноамериканската страна и испанският клуб са в напреднала фаза на преговорите.

Сампаоли има богат опит като национален селекционер, а за последно изведе Чили до трофея в Копа Америка през 2015-а година. В първия си сезон в европейския клубен футбол той завърши четвърти със Севиля в испанското първенство, а освен това изведе андалусийците до осминафиналите в Шампионската лига за първи път от 2010-а насам.

"Преговорите навлязоха в решителна фаза сега, а не по-рано, защото имахме за какво да играем на клубно ниво. Сега вече мога да говоря за Аржентина, защото постигнахме целите си. Не всичко обаче е в моите ръце. Ако двете страни не се разберат, оставам тук. В друг клуб нямам намерение да ходя", добави Сампаоли, който беше спряган за треньор на Барселона.

Каталунците обаче почти сигурно ще назначат сегашния наставник на Атлетик Билбао Ернесто Валверде.