Бившият играч на Ливърпул, Реал Мадрид и Уест Хям Алваро Арбелоа обяви края на кариерата си. 

34-годишният футболист предпочете да се откаже, след като през последния сезон записа само 3 участия за Чуковете преди да бъде освободен. 

„Сега е времето да кажа сбогом на футбола. Много хора ме убеждаваха да остана и във физическо отношение нямаше да има проблем да продължа да играя. Въпросът е по-скоро психологически. За мен футболът винаги е бил ежедневна битка и възможност да показваш качествата си. Сега просто не ми харесва това, което ми предлага бъдещето, така че е най-добре да спра” коментира Арбелоа пред „Марка”. 

Той изкара два сезона и половина в Ливърпул между 2007 и 2009 като записа 98 мача и 2 гола, преди през 2009-а да се завърне в Реал и да изиграе още 233 срещи, разписвайки се 6 пъти и печелейки 8 трофея, макар и през сезон 2015-16 да игра съвсем малко. 

„Реал Мадрид е клубът на живота ми. Никога не бих поискал позиция в него, но винаги съм на линия ако ме потърсят. Сега все още не съм сигурен какво точно ще правя, така че ще помисля известно време преди да реша” добави Арбелоа. 

Той записа 56 участия и за националния отбор на Испания по време на най-успешния период в историята на тима, печелейки 2 европейски титли през 2008 и 2012 и между тях световната през 2010.