Шампионът на Испания Реал Мадрид ще стартира новия сезон с гостуване в Ла Коруня на местния Депортиво.  Това стана ясно днес от изтегления жребий за първия кръг от Примера дивисион, който ще се състои между 18-и и 21-и август. 

Големият конкурент на Белите – Барселона отново ще приеме Бетис, както бе и преди година. Това е един от трите мача повторения на двубои от старта на миналия шампионат. Останалите две срещи, които се играха и през 2016-а в първия кръг са Валенсия – Лас Палмас и Севиля – Еспаньол. 

Останалите мачове са Малага – Ейбар, Селта – Реал Сосиедад, Леганес – Алавес, Леванте – Виляреал, Жирона – Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао – Хетафе. 

Първото класическо дерби за сезона между Реал и Барселона ще се изиграе на 20-и декември, сряда, на „Сантяго Бернабеу”. Двубоят ще е от 17-ия кръг на Лигата, като ще е няколко дни след световното клубно първенство, на което ще играят мадридчани. На 6-и май 2018-а ще се изиграе Барса – Реал на „Камп Ноу”. 

Мадридските дербита между шампионите и Атлетико ще се състоят в 12 и 31 кръг, съответно около 19-и ноември и 8-и април, като през есента Реал ще гостува за първи път на новия стадион на градския противник „Ванда Метрополитано”.