Новото попълнение на Севиля Нолито благодари на мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола за това, че е помогнал за завръщането му в Испания. 

Нападателят подписа за 3 години с андалусийци, които платиха 9 милиона евро за него, след като на Острова не успя да се наложи, въпреки че имаше и добри изяви. 

„Много съм му благодарен, защото той улесни трансфера. Освен това не забравям, че именно при него дебютирах за Барса и това помогна много на кариерата ми” заяви Нолито по време на официалното си представяне. 

„Щастлив съм и се надявам, че и Севиля, и аз ще направим силен сезон. Радвам се, че ще бъда близо до семейството си след 15 години далеч от тях и след като получих възможност да премина в голям клуб не се замислих много. Просто имах нужда от промяна. Надявам се, че ще оправдая доверието и ще зарадвам хората. Дано отново се събера с Хесус Навас тук” добави той. 

Все още не е ясно с кой номер ще играе Нолито, който е петото ново попълнение на Севиля заедно Евер Банега, Луис Муриел, Себастиен Коршиа и Гуидо Писаро.