Селекционерът на националния отбор на Испания по футбол Хулен Лопетеги не скри задоволството си от победата над Италия с 3:0 в световната квалификация снощи в Мадрид.

С успеха иберийците оглавиха класирането в група "G" с 3 точки аванс и предимство в преките двубои пред "Скуадра Адзура" преди последните три мача от пресявките. Така испанците до голяма степен си гарантираха класиране за финалите на Мондиал 2018 в Русия през следващото лято.

"Винаги съм вярвал във футболистите. Потрудихме се здраво за победата като отбор. Много съм щастлив от нивото на играта, което показахме, и то срещу съперник като Италия. Във футбола резултатите за важни и е хубаво, че ние показваме способности да се адаптираме във всякакви ситуации. Свършихме голяма част от работата в тези квалификации, но все още не сме се класирали. Остава да довършим нещата в последните три мача, което няма да е толкова лесно, колкото изглежда. Трябва да продължим да побеждаваме, за да си гарантираме първото място", каза Лопетеги.

Той специално похвали атакуващия полузащитник Иско, който вкара първите два гола в мача още преди почивката. "Това, че играе редовно и трупа безценен опит на клубно и на национално ниво означава, че той се развива като футболист. Едно е да имаш качества, а съвсем друго е да си велик играч. Иско винаги е имал качествата, а сега той показва, че вече се превръща във велик играч", каза Лопетеги.