Пред погледа на Диего Коста, когото феновете приветстваха на трибуните, Атлетико спечели дербито със Севиля с 2:0 на своя „Уанда Метрополитано” и изпревари андалусийци в класирането. 

Двубоят бе от 6-ия кръг на Ла Лига, а след него Дюшекчиите остават без загуба, като имат 14 точки. За андалусийци поражението е първи, като те остават с 13 пункта в актива си. 

До почивката и двата тима удариха по една греда. В 12-ата минута Сарабиа стреля, получи се рикошет в Савич и топката се отби в рамката. 

Малко по-късно късметът покри и андалусийци, след като Филипе Луис отправи много силен шут от дистанция, но левият защитник на домакините нямаше късмет да реализира. 

След нулево първо полувреме нещата се промениха веднага след паузата. Секунди след подновяването на играта Вието изведе Караско, той се справи с Н’Зонзи, след което преодоля Серхио Рико и реализира. 

Попадението даде самочувствие на мадридчани и в 70-ата минута те нанесоха решаващ удар с втори гол. Хубаво изградена атака даде възможност на Филипе Луис да центрира отлично и Антоан Гризман бе на точното място пращайки топката в мрежата. 

Това се оказа и напълно достатъчно, за да могат домакините да се поздравят с важен триумф и да зарадват завръщащия се в клуба Диего Коста.