Испания се класира за световните финали догодина, след като спечели с 3:0 срещу Албания на „Рико Перес“ в Аликанте. Равенството на Италия с Македония гарантира първото място за хората на Юлен Лопетеги в групата и ги прати на световния шампионат. 
 
Ла Фурия реши нещата още до почивката, когато имаше пълно превъзходство и вкара всичките попадения в мача. След паузата домакините понамалиха темпото, но вече имат има 25 точки, с 5 повече от Италия кръг преди края. 

Юлен Лопетеги направи някои изненадващи промени в единайсеторката си, като пусна сред титулярите Одриосола и Родриго, който водеше нападението. Пике и Рамос си партнираха в центъра на защитата. 

 
Испанците обаче бързо си свършиха работата, като още до средата на първата част вкараха 3 гола. Родриго пропусна от чиста позиция с глава в 13-ата минута, в 16-ата се реваншира, след като получи от Иско и с левия крак реализира. 
 
В 24-ата минута Иско отново стана център на внимание, след като удвои аванса на иберейците, като в атаката участваха Одриосола и Коке. Малко след това Лулаку удари греда за Албания, но Тиаго Алкантара направи 3:0 с глава. 
 
Последва пропуск на Родриго сам срещу вратаря, както и неточен удар на нападателя малко преди почивката, но така или иначе авансът на домакините бе твърде голям и игровото им предимство бе осезаемо. 
 
След почивката нещата не се промениха. Коке накара Бериша да спасява, а вратарят на Албания за пореден път разочарова Родриго, който се бе озовал отново на чиста позиция пред него. 
 
Албанците обаче също опитваха да атакуват, въпреки че бе ясно, че губят мача и в средата на второто полувреме овладяха инициативата. В 69-ата минута те отново нямаха късмет, след като Садику удари втора греда за тях след изстрел с глава. Малко след това Де Хеа спаси удар на Латифи. 
 
Гостите обаче така и не стигнаха до попадение, а в последните минути и Испания не съумя да увеличи преднината си, но така или иначе свършеното до почивката бе достатъчно за 8-ата победа в квалификациите. 
 
Испания – Албания 3:0
 
1:0 Родриго 16
2:0 Иско 24
3:0 Тиаго 27
 
Испания: Де Хеа, Одриосола, Рамос, Пике (60 Начо), Алба, Саул, Тиаго, Коке, Силва (74 Асенсио), Иско, Родриго (82 Адурис)
Албания: Бериша, Хюсай, Весели, Грезда (65 Латифи), Айети, Качe, Мемола (46 Аголи), Джака, Лулаку, Балиу (46 Садику), Мемушай