Националният селекционер на Франция Лоран Блан очаква труден мач срещу Босна и Херцеговина.

Двата тима се изправят един срещу друг днес в евроквалификация, която ще се играе в Сараево.

Преди двубоя, босненците се намират в добра форма и заемат лидерската позиция в своята Група "D", докато състоянието на Франция не е никак цветущо, особено след изключително срамната домакинска загуба с 0:1 от Беларус.

Най-интересното е, че Блан отказа да обещае победа над босненците и предпочете да се застрахова, което от своя страна изуми местните журналисти, които бяха дошли на пресконференцията.

Специалистът разгледа внимателно Сараево по време на идването на тимa и разумно отбеляза, че хората в този район са се много измъчили заради многото войни и граждански борби, които е имало в миналото, и футболът е едно малкото развлечения за тях.

"Минахме през града, видяхме някои неща. Имахме представа с какво ще се сблъскаме преди да дойдем тук. Хората в този регион са преживяли наистина много и футболът е едно от техните хубави развлечения.", заяви Блан на пресконференцията преди мача.

"Сигурен съм, че босненските национали ще изиграят много силен мач срещу нас. Няма да ни бъде никак лесно. Не искам да обещавам победа и да гарантирам каквото и да било. Лесно е да се говори и да се обещава, но е трудно това да се изпълни. Мога със сигурност да кажа, че ще дадем всичко от себе си, за да победим", добави специалистът.

"Не искам да ви кажа, че не мога да си представя как ще спечелим срещу Босна. Просто видяхте какво стана срещу Беларус. Нека да говорим след мача, защото от приказки преди това няма абсолютно никакъв смисъл, каза още той.

"Добрата новина за нас е завръщането на Карим Бензема, който вече е здрав и ще може да играе. Той е нашият водещ голмайстор и изключително много разчитаме на него. В последно време разбрахме, че да се вкарват голове не е толкова лесно. Е, Карим може да ни помогне", не пропусна да отбележи бившият бившият треньор на Бордо.

"Мога да кажа, че евентуална победа над Босна ще ни вдъхне увереност и се надявам да успеем да постигнем това, за което дойдохме тук. Мисля, че разполагам с добър отбор, който има нужните качества, за да играе силно", завърши Лоран Блан.