Бразилия разгроми 3:0 Иран в контрола играна в Абу Даби днес. Селесао обаче имаше нужда от помощта на съдията, за да спечели срещата. Реферът Фареед Али отмени редовен гол на Голами при резултат 0:0 в началото на мача. След това Дани Алвеш изведе Бразилия напред. През второто полувреме голове добавиха Алешандре Пато и Нилмар.

Мачът бе под номер 2 за новия селекционер Мано Менесес. Той стартира с победа 2:0 над САЩ. Той използва предимно играчи, които не получават големи възможности в националния. Атаката обаче бе на ниво и изцяло от Милано. Пато започна титуляр заедно с Робиньо и Коутиньо.

Началото на срещата обаче бе за Иран. Азиатците натиснаха съперника и вкараха гол в 4-ата минута. Попадението ан Голами обаче бе неточно отменено от рефера Фареед Али заради несъществуваща засада. След това вече Бразилия се събуди и откри резултата.

Голът вкара Даниел Алвеш. Защитникът на Барса изпълни перфектно пряк-свободен удар и заби топката във вратата. По този начин Алвеш ознаменува четвъртата си година откакто е в националния на Бразилия. За този период той има 43 мача, 2099 минути и 4 гола.

Малко след това Робиньо разтресе гредата. Той нахлу в наказателното поле и стреля, но право в страничния стълб. Пато не успя да се разпише при добавката. Това бе и всичко интересно до почивката.

След нея и Иран удари греда. Удар на Неконам срещна стълба, а Рамирес изчисти. В 68-ата минута Бразилия вкара успокоителния втори гол. Реализира го Пато, но го изработиха резервите Елиас и Нилмар. Елиас получи топката от Нилмар и подаде към Пато в наказателното поле, който от лесна позиция вкара за 2:0.

В добавеното време на мача Нилмар също се разписа. Той получи центриране от ляво на Андре Сантос и съвсем сам вкара за крайното 3:0.

Съставът на Бразилия: Виктор, Дани Алвеш, Тиаго Силва (Ревер), Давид Луис, Андре Сантос, Лукас (Уесли), Рамирес (Сандро), Карлос Едуардо (Джулиано), Робиньо (Нилмар), Пато, Коутиньо (Елиас)