Сръбският национал Анджелко Джуричич смята, че феновете на "орлите" са искали да убият неговия колега от националния отбор Владимир Стойкович.

Хулиганите предизвикаха масови безредици преди, по време, и след евроквалификацията между Италия и Сърбия, която по план трябваше да се играе в Генуа.

Всъщност, мачът бе прекъснат след 7-ата минута, заради вандалщините на балканските фенове, които не позволяваха срещата да се играе нормално.

Според Джуричич, Стойкович е бил една от основните мишени на вандалите. Стражът на Спортинг (Лисабон) вбеси феновете на гранда Цървена Звезда, след като реши да премине в Партизан през лятото.

Той игра за "звездашите" преди няколко години, но след това премина в Спортинг (Лисабон), където обаче не успя да се наложи и бе даден под наем на "гробарите".

Причината Стойкович да приеме тяхната оферта бе участието им в Шампионската лига. Явно неговият трансфер в белградския клуб обаче е вбесил феновете на Звезда, каквито се оказаха именно нападателите, които провалиха квалификацията.

"Някои сърби са просто луди! Хулиганството е много голям проблем в страната", сподели Джуричич.

"Те запалиха входа на хотела и започнаха да хвърлят камъни по автобуса на тима. След това търсеха Стойкович, за да го атакуват. Тези вандали искаха да го убият и вероятно щяха да сторят това, ако нямахме защита", добави сръбският национал.

"Въпреки това, случилото се не е само заради Владо. Намерението на Сърбия да стане част от Европейския съюз е основната причина за това, поне според мен"

"Някои десни националисти не искат това да се случи и правят всичко възможно, за да попречат на плановете на държавата. Това са ненормални хора, които живеят, за да убиват другите", завърши вратарят.

Джуричич е футболист на португалския Униао Лейрия и е резерва на Стойкович в националния отбор на Сърбия.