Валери Божинов измъкна Парма от последното място в Серия А. Българинът вкара победния гол за 1:0 срещу Сампдория в последния мач от 11-и кръг. Нападателят се разписа 6 минути преди края след пас на Дзакардо. Това беше вторият му гол от началото на сезона.

Божинов започна титуляр за домакините. Треньорът Марино заложи на трима в атака. Освен българинът там бяха още Кандрева и Маркес. На пейката остана ветерана Креспо.

Мачът се игра при доста гъста мъгла, която се спусна над "Енио Тардини". Първото полувреме завърши без голове. Втората част също не предложи много емоции. Божинов отправи няколко удара, но без успех.

За да се стигне до 84-ата минута, когато българина се измъкна зад отбраната след пас на Дзакардо и с диагонален шут прати топката в мрежата. Веднага след това Валери бе сменен от Анджело, като след смяната отиде и прегърна треньора Паскуале Марино. Двамата си казаха няколко думи.

За Божинов това е втори гол за сезона. Българинът е играл във всеки мач от началото на кампанията. Парма спечели за първи път от първия кръг насам. След това Дуковете имаха 5 хикса и 4 загуби. Благодарение на успеха Парма се изкачи на 16-о място в класирането с 11 точки, но само на 2 точки пред последния Бари.