Дейвид Бекъм ще предвожда английската делегация, наситена със синя кръв, по време на официалния конгрес на ФИФА в четвъртък, който ще определи страната-домакин на Световното първенство по футбол през 2018 година.

Както е известно, Англия е сред основните претенденти островитяните влязоха в остра компроматна битка със своя основен съперник Русия. Другите кандидати да приемат турнира са тандемите Испания - Португалия и Белгия - Холандия.

Освен Бекъм, в делегацията от Острова блестят имената на принц Уилям, както и премиерът на страната - Дейвид Камерън. "Светата троица" ще има за цел да положи финални усилия за лансирането на кандидатурата на Англия.

"Надявам се да направим разликата. Има много хора, като принц Уилям, които са свързани и работиха здраво за кандидатурата ни. Отиваме при ФИФА, за да покажем на тези хора, защо ние се чувстваме като най-правилният избор", коментира Бекъм пред медиите в Англия.

"В края на краищата, всичко зависи от работата на екипа по кандидатурата. Англия има история и традиции във футбола и ще има много ползи, ако бъде избрана за домакин на Световното първенство."

"Очевидно, това е нещо, за което хората тук работят много дълго време и сега ще се реши в следващите няколко дни. Уверени сме, че сме подготвили най-добрата възможна кандидатура", коментира още Бекс.