Дни след като Русия бе обявена за домакин на Световното първенство по футбол през 2018 година, световните медии разкриха една от причините, наклонили със сигурност везните в полза на братушките. Става дума за ослепителната 28-годишна моделка Наталия Водянова, която поведе делегацията на руснаците заедно с премиера на страната Владимир Путин.

По ирония на съдбата хубавицата е женена за британец със синя кръв - лорд Джъстин Портман, който надали е останал много щастлив от неуспеха на Англия в битката за домакинството на турнира. Както е известно, Дейвид Бекъм и принц Уилям опитаха да убедят ФИФА да гласува доверие на островитяните, но неписаният закон, че красотата винаги побеждава, отново сработи.

Любопитно е, че преди да бъде избрана за водачка на руската делегация, Водянова е била лице и на кампанията за Олимпийските игри през 2014 година в Сочи. Тя дори споделя относно ангажиментите си там: "Сочи 2014 е огромен шанс Русия да прегърне спорта и здравословния начин на живот, а и да изгради разбирателство и приятелство между различни култури. Много хора ще видят Русия в различна светлина."

Водянова не е избрана случайно за тази си роля. Тя е не просто красива, но и безкрайно успешна. Според "Форбс" сексапилната брюнетка е на седмо място сред най-богатите модели в света.

Животът й пък е същинска история от приказките. Бедно детство съпроводено от невероятен миг на щастие, когато френски агент я забелязва докато продава зеленчуци на сергия. На 17 години тя се озовава в Париж, а година след това се омъжва за лорд Портман.