Бирмингам - Арсенал, двубой от 21-ия кръг на Висшата лига, стадион "Сейнт Андрюс", 19:30 часа българско време.

На "Топчиите" ще им бъде наистина изключително трудно да постигнат успех като гост над тима на Алекс Маклийш, тъй като през този сезон "сините" се представят страхотно като домакин и имат само една допусната загуба.

БИРМИНГАМ

Групата за мача: Фостър, Кар, Мърфи, Бауър, Джонсън, Риджуел, Ларсон, Гарднър, Хлеб, Джеръм, Фъргюсън, Дойл, Дан, Мадера, Фахи, Жигич, Вейлс, Пернъби, Бесажур, О'Шей, Рийдмънд, Иранек, Филипс

Контузени: Макфадън

Наказани: Няма

Вероятен състав: Фостър, Кар, Джонсън, Дан, Риджуел, Бауър, Ларсон, Фъргюсън, Гарднър, Жигич, Филипс

АРСЕНАЛ

Групата за мача:
Фабиански, Саня, Кошчелни, Джуру, Клиши, Сонг, Сеск, Уилшър, Уолкът, Ван Перси, Насри, Шчесни, Росицки, Скилачи, Аршавин, Шамак, Бендтнер, Вела

Контузени: Вермаелен, Диаби, Алмуния, Гибс

Наказани: Няма

Вероятен състав:
Фабиански, Саня, Кошчелни, Джуру, Клиши, Сонг, Росицки, Фабрегас, Уилшър, Ван Перси, Шамак

Прогноза на Gol.bg:

Арсенал се нуждае задължително от трите точки в този мач, за да може да запази или да скъси дистанцията от лидера в класирането Манчестър Юнайтед.

В миналия кръг "Топчиите" имаха перфектна възможност да сторят това, но допуснаха доста грозна издънка при гостуването си на Уигън.

Едва ли обаче на лондончани ще им бъде лесно да победят Бирмингам и то на "Сейнт Андрюс", тъй като "Сините" са много силен домакин и имат само една домакинска загуба през този сезон.

Момчетата на Алекс Маклийш дори успяха да спрат устрема на намиращия в страхотна форма тим на Манчестър Юнайтед в миналия кръг.

Като цяло иначе Арсенал се намира в добра форма и лондончани имат три победи, едно равенство и две загуби в последните си шест мача от шампионата.

Бирмингам също се представя стабилно и е регистрирал една победа, четири равенства и една загуба в последните си шест двубоя.

Арсенал обаче се представя по-силно при гостуванията си през този сезон и това до голяма степен фаворизира столичани за успеха в мача.

През миналия сезон двата тима завършиха 1:1 на "Сейнт Андрюс". Нашата прогноза за изхода на този двубой е победа за лондончани с един гол.

РЕЗУЛТАТ: БИРМИНГАМ - АРСЕНАЛ 0:1