Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Алън Пардю има много сериозни кадрови проблеми, след като "Свраките" останаха почти без нападатели.

Шола Амеоби се контузи по време на вчерашния двубой срещу Фулъм, в който новакът в елита загуби с 0:1, и има съмнения за фрактура на скулата. Освен това Андрю Керъл вече не е в тима, а на всичкото отгоре Майк Ашли дори не му взе заместник.

На практика неговото отсъствие поставя наставника на "Джордитата" в пълен шах, тъй като той разполага в офанзивен план към този момент само с Лиън Бест, Нийл Рейнджър и Петер Льовенкрандс.

Нито един от тримата обаче не успя да впечатли с представянето си по време на снощния двубой срещу "Котиджърс", което кара Пардю да се притеснява още повече.

"Ще бъда честен спрямо нападателите. Те не се представиха изобщо на ниво. Младият Нийл Рейнджър има много да учи, а Лиън Бест за съжаление също нямаше добра вечер", заяви специалистът.

"Може би върху тях е имало малко повече напрежение, но те трябва да се научат как да се справят с това нещо, тъй като е нормално", добави Пардю.

"Не мога да се оправдавам с младостта на Лиън, тъй като той има добър опит и не е нов във футбола. Нийл Рейнджър със сигурност има още много да учи и е много млад, но при Бест ситуацията с опита е съвсем различна", каза още той.

"Сега Лиън трябва да покаже, че може да свърши добра работа, тъй като той е човек, който ще играе важна роля в отбора. Разполагаме и с Льовенкрандс, който също може да даде своя принос за тима. Като цяло смятам, че трябва да изстискаме максимума от тримата нападатели, с които разполагаме в момента", завърши Алън Пардю.