Нападателят на Уест Хям Бени Макарти е отказал да напусне "Ъптън Парк" по време на зимния трансферен прозорец, тъй като очевидно предпочита да си взима голямата заплата, вместо да играе футбол.

От началото на сезона южноафриканският национал се намира в безбожно слаба форма и е твърда резерва в състава на Аврам Грант.

Въпреки, че той дори отпадна от разширената група от 25 души на мениджъра на тима, Макарти изобщо не е склонен да разтрогне договора си с клуба.

Причината за това е, че заплатата на ветерана е 50 хиляди паунда седмично и той спокойно може да си я прибира, без да играе футбол, до лятото на 2012 година.

Според информации на "Дейли Мирър" ръководството на Уест Хям е предложило на нападателя компенсация в размер на 1 милион паунда, ако разтрогне договора си с клуба. Той обаче е отказал да я прибере и е обявил, че предпочита да остане в отбора, дори и да не играе футбол.

Прости сметки показват, че до края на договора си с клуба южноафриканецът ще прибере малко под 4 милиона паунда от отбора, базиран в източен Лондон.