Въпреки добрата форма, която тимът показва в последните мачове, треньорът на Валенсия Унай Емери изобщо не е спокоен преди утрешното домакинство срещу Барселона.

Прилепите се утвърдиха на 3-о място в подреждането, нямат поражение в 11 поредни срещи от Лигата, като спечелиха 8 от тях, но наставникът е доста притеснен или поне са опита да създаде подобно впечатление.

„Истината е, че Барса може да ни размаже, ако ги оставим да играят по начина, по който умеят. Ако техните играчи владеят топката както го правят в повечето срещи, със сигурност ще имаме страшно големи проблеми” заяви Емери.

„Ясно е, че Барселона ще създаде положения. Въпросът е те да не бъдат чак толкова много и естествено ще се стремим с всички сили да не получим попадение. Ако успеем да задържим топката в свое владение също би било от голямо значение” добави треньорът.

„Ние не си правим илюзии и знаем, че имаме срещу себе си най-добрият отбор в света, който има най-добрите играчи. Важно е да мислим, че можем да ги победим и аз наистина вярвам, че имаме футболисти, които могат да им се противопоставят и да играят добре срещу тях. Ще бъде трудно, но не е невъзможно” изтъкна още Емери.