Роберто Солдадо съсипа един от бившите си отбори, след като наниза 4 гола във вратата на Хетафе и изведе Валенсия до победа с 4:2 насред “Колисеум Алфонсо Перес”.

Така той стана първият от 9 години с 4 попадения в една среща, като последният, който го направи бе Фернандо Мориентес. Освен това Солдадо именно неизменно хеттрик в последните 3 сезона, като подобно нещо направи единствено Лионел Меси.

Футболистът стана и 6-ият в историята вкарал по 3 гола в един мач за 3 различни отбора, след като преди това го направи за Осасуна и за Хетафе.

Триумфът даде аванс на Валенсия от 3 точки в битката с Виляреал за третото място и бе от изключително значение. С 34 точки пък домакините са доста близо до опасната зона.

Иначе всичко започна добре за тях, защото още в 12-ата минута Ману дел Морал откри резултата, след като взаимодейства отлично с Москера и вкара с изстрел в далчения ъгъл от границата на наказателното поле.

Последва обаче силна игра на Валенсия и два сериозни пропуска на Солдадо. Две минути след подновяването на играта обаче, нападателят получи извеждащ пас от Хуан Мата и изравни.

Това вдъхнови гостите и в средата на полувремето те решиха срещата. Първо в 66-ата минута Жонас изведе Солдадо и той вкара, а секунди след това нападателят преодоля два съперници и с диагонален изстрел реализира за 3:1.

Последва още една асистенция на Мата и удар от въздуха на Солдадо за 4:1, като в 88-ата минута все пак Сардинеро вкара още едно попадение за Хетафе, но само с една победа в последните 13 срещи отборът на Мичел определено има върху какво да работи.