Сампдория изпадна в Серия "Б" след домакинска загуба с 1:2 от Палермо. Така кръг преди края "моряците" нямат никакъв шанс да се спасят. За последно Самп игра във втора дивизия в Италия през сезон 2002/2003, когато завършиха на второ място след Сиена и си осигуриха участие в елита.

Началото на сезона не предвещаваше подобен край за генуезците, които дори участваха в предварителния кръг на Шампионската лига, но след раздялата с Антонио Касано и Джампаоло Пацини през зимата последва срив в играта на отбора.

"Блучеркиатите" можеха и да се спасят, ако не бяха загубата в градското дерби с Дженоа с 1:2 с гол в 96-ата минута и днешното домакинско поражение от Палермо.

Гостите от Сицилия поведоха чрез Фабрицио Миколи, който използва подаване на Йосип Иличич в самия край на първото полувреме. Пет минути след подновяването на играта след почивката обаче Джонатан Биабиани взриви трибуните на "Луиди Ферарис", изравнявайки 1:1.

В 76-ата минута Стефано Губерти дори можеше да даде преднина на Сампдория, но ударът му бе спасен.

Четири минути преди края обаче резервата Маурисио пиния смълча тифозите на домакините, използвайки пас на Абел Ернандес - 2:1 за Палермо и директен билет за Серия "Б" за Сампдория кръг преди края.

След края на срещата капитанът на генуезците Анджело Паломбо не можа да сдържи сълзите си и се разплака още на терена.