Лацио може да бъде изхвърлен от следващия сезон от "Стадио Олимпико", ако не си изплати дълга от 2 милиона евро към олимпиския комитет на Апенините до 30 юни, предупредиха от CONI.

Въпросът на спора е договорът между бившия администратор на олимпийското движение в Италия Серджо Краньоти и сегашния президент на "орлите" Клаудио Лотито.

Шефът на "лациалите" твърди, че от италиански олимпийски комитет изискват твърде висок наем от Лацио и настоява за предоговаряне.


"Или Лацио ще си плати дълга до 30 юни, или те няма да могат да играят на "Стадио Олимпико" през следващия сезон", отсече настоящият президент на CONI Джани Петручи пред информационната агенция АНСА.

Тази ситуация държи в продължение на няколко месеца под напрежение страните и се стигна до там, че Лацио регистрираха "Стадио Артемио Франки" във Флоренция за мачовете си в Лига Европа.

Шефовете на Фиорентина тогава заявиха, че това е резервен вариант и че вярват, че двете спорещи страни ще бъдат в състояние да преодолеят разногласията си преди да дойде времето за надпреварата на УЕФА.

Лацио може не само да играе домакинските си мачове в Лига Европа извън Рим, но и да загуби лиценза си за участие в Серия "А" и турнира за Купата на Италия.