Изминалият уикенд не бе особено богат на футболни срещи, но за сметка на това зрителите на двубоя от руското първенство между Динамо Москва и Томск станаха свидетели на уникален пропуск.

Домакините стигнаха до сладка победа с 3:0, но при аванс от само едно чисто попадение, играчът на Динамо Александър Кокорин припомни на родните любители на футбола изпълнението на звездата на Левски Христо Йовов срещу Удинезе от турнира за Купата на УЕФА, игран през пролетта на 2006 година.

Кокорин получи чудесен пас от своя съотборник и адаш Александър Самедов и практически на празна врата трябваше да добута кълбото в мрежата.

Въпреки това Кокорин си спечели място във всички водещи сайтове за пропуск на седмицата, след като от "една ръка разстояние" изпрати топката над напречната греда, правейки по-трудното в ситуацията, а името му със сигурност може да стане нарицателно за човек, който гледа втренчено към вратата, след невероятен свой пропуск.

Неточният изстрел на руснака дойде малко преди да се е изиграла и 1/3 от срещата между московчани и гостуващия им тим, като по-паметливите привърженици на Левски с въздишка си спомнят как Христо Йовов изпрати топката в трибуните, когато можеше да вкара сигурен гол на Удинезе преди 5 години.

Добрата новина за Кокорин и Йовов е, че въпреки фрапантните пропуски и на двамата галантни футболисти, техните отбори все пак спечелиха двубоите си. И както каза Бижутера, съотборниците им "оправиха настроението" след мача...

Ето и неточния изстрел на Кокорин от Динамо Москва: