Националният отбор на Аржентина постигна разгромна домакинска победа с 4:0 над Албания в контролна среща, която се игра в Буенос Айрес.

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси вдъхнови своите за убедителния успех, след като реализира един гол и даде две асистенции.

Като цяло домакините имаха пълен контрол над мача и можеха да стигнат и до още по-убедителен резултат, но пропиляха множество голови положения.

Селекционерът на "Гаучосите" Серхио Батиста очаквано остави Карлос Тевес на пейката,а вместо него в нападение излязоха Лео Меси, Езикел Лавеци и Анхел ди Мария.

Резултатът в мача откри Лавеци в 6-ата минута. В ситуацията Лионел Меси буквално се подигра с отбраната на албанците и изведе "Ел Почо" на страхотна позиция.

Нападателят на Наполи от своя страна със силен удар от наказателното поле матира стража на албанците Арсен Сукай.

В 43-ата минута самият Лео Меси реализира и удвои преднината на домакините. Той бе намерен на точката за изпълнение на дузпата и въпреки, че около него бе цялата защита на албанците, нападателят на Барса успя да стреля и да вкара.

В 75-ата минута Кун Агуеро направи преднината на аржентинците класически. Той получи хубав пас от Лео Меси, който го бе извел сам срещу стража на гостите.

След това нападателят на Атлетико финтира вратаря на албанците и без проблем направи преднината на домакините класическа.

В 90-ата минута влезлият като резерва Карлос Тевес оформи крайното 4:0. Той получи хитър пас от Кун Агуеро в наказателното поле и отклони топката във вратата на албанците, за да вкара последния гол в мача.

АРЖЕНТИНА - АЛБАНИЯ 4:0
1:0 Лавеци 6'
2:0 Меси 43'
3:0 Агуеро 75'
4:0 Тевес 90'

АРЖЕНТИНА: Серхио Ромеро, Маркос Рохо, Николас Бурдисо, Габриел Милито, Хавиер Санети, Лукас Билиа, Хавиер Масчерано, Евер Банега, Анхел ди Мария, Лео Меси, Езикел Лавеци

Влезли като резерви: Пабло Сабалета, Фернандо Гаго, Карлос Тевес, Кун Агуеро