Испанският Атлетико Мадрид обмисля възможността да привлече в редиците си нападателя на Виляреал Джузепе Роси за заместник на Кун Агуеро, твърди "Ас".

Аржентинецът разкри през миналия месец, че иска да напусне "Висенте Калдерон" през летния трансферен прозорец. Той е свързван с трансфер в Реал Мадрид и Ювентус и вероятността да си тръгне от настоящия си клуб е много голяма.

"Дюшекчиите" от своя страна усилено търсят класен заместник на гаучоса и са се ориентирали към италианската голова машина на "Жълтата подводница'.

24-годишният Роси направи много силен сезон с екипа на Виляреал и усилено е свързван с трансфер в испанския шампион Барселона.

Първоначално се смяташе, че той почти сигурно ще облече екипа на "Каталунците", но спекулациите с негов трансфер на "Ноу Камп" в последно време намаляха, тъй като Барса иска да привлече Алексис Санчес.

Това от своя страна е мотивирало Атлетико да го вземе в състава си. "Дюшекчиите" вярват, че имат реален шанс да привлекат италианския национал.

Смята се, че мадридчани са готови да платят 30 милиона евро за трансфера на Роси. Ако това стане, тогава нападателят ще последва стъпките на Диего Форлан, който през 2007 година напусна Виляреал и премина в Атлетико.