Президентът на Удинезе Джанпаоло Поцо заяви, че 44 милиона паунда са прекалено малко за играч от класата на Алексис Санчес. Според него чилиецът е най-добрия играч на това футболно поколение, което го прави много скъп.

Битката за подписа на младия талант е във вихъра си, като интерес към него има не само от Барселона, но и от английските Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. За момента се смята, че фаворити са "каталунците", но ако цената на играча остане толкова висока може той да бъде привлечен от "гражданите", който разполагат с доста сериозни финансови ресурси.

Все още не е изнесена информация за офертите на отборите за Санчес, но спекулациите в Италия посочват, че най-висока оферта са дали от Сити, а Барса са предложили освен пари и размяна на играчи. Най-вероятно от каталунският щаб са готови освен пари да дадат и младият си талант Жефрен, който в момента е част от националния отбор на Испания до 21 години.

Битката за подписа на играча провокира поредното изказване на президента на Удинезе Джанпаоло Поцо, който го сравни с Кристиано Роналдо и заяви, че той е най-талантливият играч от това поколение.

"За мен 44 милиона паунда са даже малко за играч от класата на Санчес. Ако той остане при нас още за една година съм сигурен, че цената му ще бъде още по-висока. Той е най-добрият играч от това поколение, нещо като Кристияно Роналдо преди години", заяви шефът на Удинезе.