Волфсбург - Байерн Мюнхен, двубой от втория кръг на германската Бундеслига, "Фолксваген арена", 16.30 часа българско време.


Вероятни състави:

Волфсбург: Беналио, Хасебе, Кяер, Рус, Шефер, Охс, Треш, Жосуе, Салихамиджич, Хелмес, Манджукич

Байерн Мюнхен: Нойер, Боатенг, Бадщубер, Лам, Рафиня, Густаво, Швайнщайгер, Кроос, Мюлер, Рибери, Гомес


Прогноза:

Волфсбург започна сезона ударно с победа 3:0 над Кьолн, като "вълците" се намират на върха в класирането. Байерн изненадващо загуби от Борусия Мьонхенгладбах и в Мюнхен вече се усеща леко напрежение, което може да се превърне в "мини-криза" при нова загуба на точки.

Прави впечатление, че баварците имат само 3 загуби от Волфсбург за първенство, но пък и трите поражения са на терена на "вълците".

Четирикратният европейски клубен шампион е фаворит в срещата, но само на хартия. Голямата звезда на тима Ариен Робен е аут за мача, заради болки в гърба. Очаква се другата зведа в тима Франк Рибери да започне като титуляр, но французинът също е невъзстановен.

Младият Тони Кроос ще замени Робен. Все още е загадка дали Джером Боатенг и Мануел Нойер говорят на един и същи език, въпреки, че са съотборници и в националния отбор на Германия. Двете нови покупки на Байерн станаха за смях заради неразбирателството си при гола на Гладбах преди седмица, което костваше и загубата на мюнхенци в мача.

Ако Байерн отново загуби, а Дортмунд победи, то разликата между двата основни фаворита за титлата ще стане цели 6 точки, след само два кръга. Да не забравяме, че Феликс Магат изведе Волфсбург до титлата на Германия през 2009 година, при положение, че никой не очакваше от него този подвиг, така че победа на "вълците" може отново да ги изстреля по пътя към сребърната салатиера.

И ако в Германия има треньор, който гори от желание да стъжни живота на Байерн, това със сигурност е точно Магат, при това той е от малкото наставници, които знаят как да го направят. През 2007 година "железният" специалист бе уволнен от Байерн и навярно се превърна в единствения треньор в историята на футбола, който е уволнен след два поредни дубъла на домашната сцена:  титла + купа, титла + купа...

Байерн постави ново начало още преди старта на сезона, но избра за лидер 66-годишният Юп Хайнкес, който трябва да изведе тима към ново бъдеще. Клубната политика на Байерн е сбъркана вече почти цяло десетилетие, а напрежението в отбора ще ескалира при грешна стъпка във Волфсбург.

Имайки предвид факта, че Байерн все още не е добре работеща машина, а момчетата на Магат са гладни за успех срещу баварците, можем да потърсим изненадата и да заложим на бойко равенство.


Резултат: Волфсбург - Байерн 2:2