Испанското футболно първенство със сигурност няма да започне по програма, стана ясно днес.

Първият кръг в Примера дивисион трябваше да се състои в края на седмицата, но това няма да се случи тъй като стачката на футболистите продължава.

Както е известно играчите обявиха преди дни, че отказват да играят, докато не бъде подписано ново колективно споразумение с Лигата, относно сигурността на възнагражденията на футболистите, ако някой клуб обяви фалит.

Днес бе проведена нова среща с представители на профсъюза на футболистите, но споразумение не бе постигнато, въпреки че двете страни разговаряха в продължение на час и половина.

При това положение вече е напълно сигурно, че първият кръг няма да се състои и мачовете ще бъдат отложени, тъй като крайният срок за картотекиране на футболистите е в четвъртък в полунощ.

За втория обаче има надежда, тъй като в петък бяха насрочени нови разговори, на които би могло да бъде постигнато споразумение и тогава ще стане ясно и кога ще се състоят провалените срещи.

Вариантите са два – или шампионатът да започне със седмица по-късно, или да стартира от втория кръг, а първия да бъде проведен по-късно.