Астън Вила и Нюкасъл завършиха наравно 1:1 в мач от петия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Вила парк" в Бирмингам, като по този начин и двата тима остават непобедени през кампанията.

Домакините поведоха чрез Габриел Агбонлахор, но в началото на второто полувреме гостите изравниха, благодарение на попадението на Леон Бест.

След ремито в сблъсъка Астън Вила записа 4-то равенство в 5 мача и събира 7 точки, заемайки седмото място в подреждането. Нюкасъл е четвърти с 2 победи и 3 равенства, събирайки 9 пункта.

Двубоят на "Вила Парк" започна при много високо темпо на игра, но липсваха голови положения, като двата тима лесно губеха притежанието на топката.

В петата минута Йоан Кабай опита късмета си, отправяйки шут с десния крак извън наказателното поле на домакините, но футболистът на Нюкасъл не намери целта.

Във фаталната за Нюкасъл 13-та минута Колочини увисна при центриране и Агбонлахор му открадна топката, след което футболистът на Астън Вила реализира хладнокръвно, давайки преднина на бившия европейски клубен шампион в мач №200 като титуляр за англичанина.

Малко по-късно капитанът на Вила Стилиян Петров можеше да удвои, след като стреля от 15 метра, но защитник на гостите сложи крака си на пътя на топката и резултатът се запази без промяна.

В 25-тата минута Стилиян Петров поднесе топката на Дарън Бент, който чукна кълбото технично към вратата на гостите, но не успя да реализира задължителен гол.

Правеше впечатление отличната игра на капитана на Астън Вила и на националния отбор на България Стилиян Петров, който блестеше за своите както в дефанзивен план, така и в предни позиции.

След точно половин час игра Стилиян Петров не се поколеба и отправи параболичен удар от воле от над 35 метра, като топката излезе на метър и половина над напречната греда в аут.

Три минути след това и Нюкасъл показа зъби, когато Демба Ба стреля, но кълбото излезе в корнер, от който не произлезе опасност пред Шей Гивън.

През второто полувреме гостите бяха по-активни и в 57-та минута Кабай нацели напречната греда с мощен шут, но още в следващата атака Леон бест изравни резултата.

Вила се опита да отговори чрез Банан, но неговият изстрел не намери вратата на "свраките", която стояха много по-добре на терена, в сравнение с първата част.

В следващите минути липсваха головите положения, като и при двата отбора се открояваше желанието за подсигуряване на точката, отколкото да се търси несигурната победа.

В 86-тата минута вратарят на Астън Вила Шей Гивън показа невероятен рефлекс, отразявайки плътен и много мощен шут от ждроб на Кабай.

В продължението на мача един от най-добрите на терена Йоан Кабай спря на гърди и се опита от малък ъгъл да изненада Гивън, но кълбото прелетя в аут и двата тима поделиха по една точка.


Астън Вила - Нюкасъл  1:1

1:0 Агбонлахор - 13'
1:1 Бест - 57'


Астън Вила:  Гивън, Колинс, Дън, Хътън, Уорнък, Делф, Стилиян Петров (Айрлънд - 68'), Банан (Олбрайтън - 67'), Н'Зобия, Агбонлахор, Бент (Делфонсо - 85')

Нюкасъл:  Крул, Тейлър, Колочини, Симпсън, Тейлър, Кабай, Тиоте, Гутиерес (Сами Амеоби - 85'), Обертан, Демба Ба (Марво - 80'), Бест (Шола Амеоби - 68')