Блекбърн Роувърс - Арсенал, двубой от 5-ия кръг на Висшата лига, стадион "Иууд Парк", 14:45 часа българско време.

Определено ни очаква един наистина доста интересен двубой, в който гостите от Лондон са фаворити за победата.

Роувърс не се представя никак добре от началото на сезона във Висшата лига, но това нещо може да се каже и за Арсенал. Въпреки това обаче ситуацията в състава на Арсен Венгер е далеч по-добра от тази в състава на Блекбърн.

БЛЕКБЪРН

Групата за мача: Робинсън, Самба, Дан, Салгадо, Живе, Нзонзи, Дън, Хойлет, Рокина, Формика, Робъртс, Бън, Нелсен, Педерсен, Якубу, Слю, Годуил, Хенли, Олсон, Петрович, Лоу, Вукчевич, Андерсон, Грела, Блекмен

Контузени: Няма

Наказани: Няма

Под въпрос: Дън, Нелсен, Педерсен

Вероятен състав: Робинсън, Самба, Дан, Салгадо, Живе, Нзонзи, Дън, Хойлет, Рокина, Формика, Робъртс

АРСЕНАЛ

Групата за мача: Шчесни, Мертезакер, Косиелни, Гибс, Саня, Сонг, Артета, Аршавин, Уолкът, Жервиньо, Ван Перси, Фабиански, Сантош, Фримпонг, Шамак, Парк, Джору, Окслейд-Чембърлейн, Бенаюн, Росицки, Рамзи, Дженкинсън

Контузени: Скилачи, Вермаелен, Уилшър, Диаби

Наказани: Няма

Под въпрос: Рамзи, Росицки

Вероятен състав: Шчесни, Мертезакер, Косиелни, Гибс, Саня, Сонг, Артета, Аршавин, Уолкът, Жервиньо, Ван Перси

Прогноза на Gol.bg:

Домакините от Блекбърн се намират в меко казано трагично състояние и въпреки, че отборът е доста добре обезпечен финансово, той се намира на последното 20-о място в таблицата с едва една точка в актива си.

Със сигурност при евентуален провал в днешното домакинство срещу Арсенал мениджърът на тима Стив Кийн ще бъде уволнен.

Едва ли обаче в това си състояние Роувърс има сили да спечели трите точки срещу лондончани, въпреки че има сериозна верояност отборът на Арсен Венгер да чувства умора след тежкото гостуване на Дортмунд през седмицата.

Роувърс има две загуби в двете си домакинства от началото на Висшата лига, което показва само по себе си, че отборът не е особено убедителен на своя "Иууд Парк".

Арсенал пък от своя страна в последно време лека по-лека започна да напипва точния ритъм и за  това може да се съди по мачовете срещу Суонзи и Борусия Дортмунд.

Да, лондончани не показаха толкова добър футбол в тези два двубоя, но стигнаха до благоприятни за тях резултати, което със сигурност ще повиши самочувствието на футболистите.

Отборът на Арсен Венгер има три победи, едно равенство и две загуби в последните си шест официални мача, което показва, че тимът не се намира в толкова лошо състояние.

В последните шест мача между двата тима от Висшата лига, Арсенал има четири победи, едно равенство и една загуба срещу Блекбърн.

Нашата прогноза за изхода на днешния мач е минимален успех с един гол за гостите от Лондон.

Резултат: Блекбърн - Арсенал 0:1