Нюкасъл победи Уулвърхемптън с 2:1 като гост в невероятен мач от седмия кръг на английската Висша лига, който се игра на стадион "Молиню".

"Свраките" се добраха до преднина от два чисти гола още на почивката, благодарение на Демба Ба и Гутиерес. Домакините, които тотално надиграха своя съперник в днешния мач, намалиха резултата две минути преди края на редовното време, след попадение на един от най-добрите на терена Стивън Флетчър.

По този начин Нюкасъл излезе временно на трето място в класирането на Висшата лига с актив от 15 точки, след 4 победи и 3 ремита, докато Уулвърхемптън се свлече от средата на таблицата до 12-то място със 7 пункта в актива си.

Още във втората минута на мача Джейми О'Хара отправи силен удар, който обаче бе спасен, а "вълците" показаха зъбите си срещу "свраките", които стартираха доста мудно.

Неточен удар на Стивън Флетчър и мощен снаряд на Кевин Дойл, който бе париран от Крул, накараха зрителите по трибуните на стадион "Молиню" да изригнат в бурни аплодисменти. Домакините натискаха и бяха по-добрият отбор в срещата в първите минути, като гостите трудно намираха начин да навлазят в половината на съперника.

Едва след четвърт час игра Нюкасъл отправи пъвия си опасен удар в мача, когато Хонас Гутиерес опита да изненада Хенеси, но кълбото прелетя в аут.

В 17-тата минута Йоан Кабай изпълни ъглов удар, качвайки топката на главата на Демба Ба, който опъна мрежата на домакините, след своя безпощаден удар, като попадението бе като студен душ за зрителите на стадиона.

В средата на първата част Тиоте и Гутиерес се отличиха с опасни удари, които обаче бяха отразени от Хенеси, който спаси своите от сигурен втори гол. Джейми О'Хара и Кевин Дойл имаха добри възможности за Уулвс, но и двамата футболисти на домакините не бяха настроили своите мерници.

Така се стигна до ключовата за крайния изход на срещата 38-ма минута, когато Хонас Гутиерес увеличи преднината на Нюкасъл, възползвайки се от разконцентрираната отбрана на домакините.

Почти веднага след гола за гостите един от най-добрите в мача Джейми О'Хара щеше да счупи напречната греда на Нюкасъл, след свирепа тупалка. Така първата част завърши при два чисти гола преднина за гостуващия тим.

Второто полувреме стартира като първото - с атаки на домакините. Стивън Флетчър се отличи с два поредни удара, които обаче бяха неточни. Домакините бяха по-устремени и активни от своя съперник, но гостите се защитаваха много добре.

Стивън Флетчър и Джейми О'Хара продължаваха да бъдат едни от най-добрите на терена, но защитния вал на "свраките" бе на висота и не се огъваше под натиска на "вълците".

Двайсетина минути преди края Уулвс вече имаха цели 17 удара към вратата на своя опонент, но само 7 от тях бяха точни. Бранителите на домакините също тръгнаха в предни позиции, в търсене на така желаното задължително попадение. Роджър Джонсън шутира опасно, но и той не успя да помогне на своите.

Десет минути преди края на мача пак Стивън Флетчър бе над всички при едно центриране в наказателното поле на гостите, но неговият удар с глава се оказа доста неточен, преминавайки в аут.

В 88-та минута ситуацията се повтори: Стивън Флетчър получи подаване от влезлия като резерва Адам Хамил и отново нанесе удар с глава, но този път нападателят на Уулвс нанесе по-точен и силен удар, като топката влетя във вратата на Нюкасъл, с което резултатът бе намален на 1:2.

Главният съдия Марк Холси даде 5-минуто продължение на двубоя, заради честите спирания на играта, в резултат от твърдите единоборства.

В 92-та минута удар с глава на Роджър Джонсън от Уулвс мина покрай вратата на гостуващия отбор, а домакините имаха невероятна възможност да стигнат до заслужено равенство. Това бе 23-тия удар на "вълците" в мача, срещу едва 10 на техния съперник.


Уулвърхемптън - Нюкасъл 1:2

0:1  Демба Ба - 17'

0:2  Гутиерес - 38'

1:2  Флетчър - 88’


Уулвърхемптън: Хенеси, Бера, Джонсън, Стиърмън, Уърд, Хенри (Хамил - 57'), Хънт (Гуедиура - 58'), Джарвис, О'Хара, Флетчър, Дойл

Нюкасъл:  Крул, Стивън Тейлър, Райън Тейлър, Колочини, Симпсън, Кабай (Гутри - 89'), Тиоте, Гутиерес, Обертан, Бест, Демба Ба (Льовенкрандс - 71')