Легендарният нападател на Арсенал Йън Райт смята, че Англия практически почти няма шанс да пожъне успех на предстоящото Европейско първенство в Полша и Украйна през 2012 година и Мондиала в Бразилия през 2014 година.

Според него причината за това е, че просто английският национален отбор не притежава нужния потенциал, за да успее да се пребори с най-великите футболни сили на въпросните два форума.

"Трите лъва" вече успяха да се класират за Евро 2012, след като отборът на Капело врътна равенство 2:2 при гостуването си на Черна гора.

Сега практически англичаните ще започнат подготовка за престижния форум, който ще се проведе през следващата година.

"Трябва да призная, че шансовете ни за спечелване на европейското първенство са минимални, без значение дали Уейн Руни ще играе или не, или дали пък Фабио Капело ще използва правилните футболисти и правилната тактика. Простичкият факт е, че Англия не е достатъчно добра, за да се пребори с конкуренцията на едни от най-великите футболни сили", заяви Райт.

"И ако не бъдем готови да отпишем няколко големи турнира, тогава нещата в националния отбор няма да се променят. Според мен реално националният отбор почти няма шанс да триумфира на Евро 2012 и Мондиал 2014", добави бившият футболист, който е на мнение, че в националния отбор трябва да има промени, ако Англия иска да спечели голям форум.