Арсенал - Съндърланд, двубой от 8-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Емиратс", Лондон. 15:30 часа българско време.

Домакините са фаворит за победата в този мач, въпреки че не се намират в никак добра форма от началото на сезона във Висшата лига.

"Артилеристите" имат остра нужда от точки, за да може отборът да се изкачи нагоре в класирането и да се доближи до челната четворка.

АРСЕНАЛ

Групата за мача: Шчесни, Гибс, Мертесакер, Косиелни, Сонг, Фримпонг, Дженкинсън, Рамзи, Артета, Жервиньо, Ван Перси, Уолкът, Фабиански, Парк, Сантос, Бенаюн, Кокелин, Окслейд-Чембърлейн, Джору, Росицки, Аршавин, Шамак, Микел, Скилачи

Контузени: Саня, Уилшър, Вермаелен, Диаби

Под въпрос: Росицки

Наказани: Няма

Вероятен състав: Шчесни, Мертесакер, Косиелни, Дженкинсън, Гибс, Артета, Сонг, Рамзи, Уолкът, Жервиньо, Ван Перси

СЪНДЪРЛАНД

Групата за мача: Миноле, Уестууд, О'Шей, Браун, Ричардсън, Търнър, Лейнг, Кетърмоул, Гарднър, Вогън, Ларсон, Колбак, Елмохамади, Мейлър, Сесеньон, Уикъм, Джи, Маклейн, Кук

Контузени: Гордън, Кемпбъл

Под въпрос: Няма

Наказани: Бардсли, Брамбъл

Вероятен състав: Миноле, Браун, Търнър, О'Шей, Ричардсън, Кетърмоул, Гарднър, Елмохамади, Ларсон, Сесеньон, Джи

Прогноза на Gol.bg:

Домакините определено са фаворит за победата в този мач и трябва задължително да я постигнат, за да могат да се доближат максимално до челната четворка.

Арсенал има три победи и две загуби в последните си пет мача от всички турнири, но като цяло отборът се представя трагично в Премиърлийг.

Съндърланд от своя страна също не се представя в най-добрата си светлина и тимът на Стив Брус е записал само един успех за последните пет мача от всички турнири.

Колкото и странно да звучи, Арсенал няма предимство в последните мачове срещу "Черните котки". Двата тима са завършили три пъти наравно и са разменили по една победа в последните 5 двубоя помежду си.

В тези пет мача са били отбелязани общо пет попадения, което ни кара да си мислим, че и днес няма да наблюдаваме много голове в двубоя между Арсенал и Съндърланд.

Все пак обаче факторът домакинство може да помогне до голяма степен на "Артилеристите" да грабнат трите точки в тази среща.

Очаква се Карл Дженкинсън да замени на десния бек контузения Бакари Саня за днешния мач. Французинът получи фрактура на фибулата и ще отсъства от терените за дълго време.

Томаш Росицки трябва да бъде на разположение на Арсен Венгер, въпреки че получи лека травма по време на мач на националния отбор на Чехия.

Лоран Косиелни и Йохан Джору са на линия и ще могат да вземат участие в срещата, докато Абу Диаби вече поднови тренировки, но няма да играе в този мач, тъй като е изостанал с физическата си подготовка.

Вратарят Лукаш Фабиански също е възстановен от травма в слабините и ще бъде на линия за срещата. Съндърланд от своя страна ще бъде без Никлас Бендтнер в тази среща, тъй като датчанинът няма право да играе срещу Арсенал,  защото е преотстъпен на "Черните котки" именно от лондончани.

Нашата прогноза за изхода на този мач е успех с два чисти гола за Арсенал.

Резултат: Арсенал - Съндърланд 2:0