Отборът на Нюкасъл Юнайтед продължава със страхотното си представяне във Висшата лига, след като постигна донякъде изненадваща победа с 3:1 при гостуването си на Стоук Сити.

Двата отбора се изправиха един срещу друг в среща от 10-ия кръг на английската Висша лига, която се игра на изключително негостоприемния "Британия Стейдиъм".

"Свраките" от своя страна изобщо не се стреснаха от коравия противник и демонстрираха доста приповдигнато самочувствие по време на мача, което до голяма степен им помогна да стигнат и до успеха.

Двубоят със сигурност ще бъде дълго помнен от Демба Ба, който реализира хеттрик за гостите, след като вкара голове съответно в 12-ата, 40-ата и 81-ата минути.

Благодарение на победата, отборът на Алан Пардю излезе на 3-ото място в класирането, като има в актива си 22 точки. Стоук пък е на 11-ото място с 12 точки.

Двубоят като цяло започна страхотно за гостите, които откриха резултата още в 12-ата минута, след като Габриел Обертан центрира по доста добър начин и топката стигна до Демба Ба, който с глава не сгреши.

В 40-ата минута чернокожият таран на "Свраките" удвои преднината на своя тим, възползвайки се от хубаво центриране на Леън Бест.

През второто полувреме домакините се опитаха да стигнат до попадение и в крайна сметка успяха. В 74-ата минута Ба фаулира Крауч в наказателното поле, след което реферът отсъди дузпа.

Тя бе реализирана от Джонатан Уолтърс, който върна домакините в мача. Все пак обаче шест минути по-късно всички надежди на Стоук бяха убити, след като Ба оформи крайното 1:3 и своя хеттрик.

Последното попадение на африканеца дойде след дузпа.